Reclaimed wood

Hout uit vervlogen tijden voor een vloer van nu en straks Stelt u zich voor: een vloer van eeuwenoud eikenhout in uw huis. Hout van wel 200 jaar oud. Dat is een vloer die leeft. Een nieuwe vloer, maar met een oud verhaal.Wij zijn er trots op dat wij sinds kort dit eeuwenoude, ijzersterke hout kunnen kunnen leveren, en toepassen in vloeren van nu, dankzij een inspirerende samenwerking met Old Dutch by VanSpeijck.

Old Dutch by VanSpeijck is een bedrijf dat in heel Europa speurt naar de best bewaard gebleven, verlaten oude gebouwen, zoals hoeves, kleine kastelen, fabrieken en schuren. Die worden dan met zorg ontmanteld en ontdaan van balken, planken vloeren, houten deuren en poorten. In de fabriek in Nederland wordt het herwonnen hout vervolgens weer gebruiksklaar gemaakt voor hedendaagse toepassingen. Precies dat hout gebruiken wij om er vloeren mee te leggen, die qua uitstraling en levensduur hun weerga niet kennen.

Wat is het dat 200 jaar oud hout zo aantrekkelijk maakt? De vloeren die wij ermee maken zijn stuk voor stuk uniek, zowel in sfeer als in uiterlijk. IJzersterk is het ook, het heeft immers al heel wat jaren getrotseerd, en kan moeiteloos de toekomst aan.

Stelt u zich voor: bomen die honderden jaren geleden met bijlen werden omgehakt, en daarna door trekpaarden uit het bos gesleept. In de 16e eeuw duurde het gemiddeld zo’n 20 dagen om planken te zagen uit een grote eik. Die planken werden vervolgens verwerkt tot solide houtskeletbouw en vloeren van boerderijen, stallen en kleine kastelen. U hebt vast wel eens zo’n vernuftige constructie gezien in een eeuwenoude boerderij of kasteel. Eeuwenoud vakmanschap uit een tijd dat de stoommachine zijn intrede nog moest doen!

Hout dat al een heel leven achter zich heeft, past perfect in onze huidige tijd, waarin we duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan.

 

 

  

 

200 jaar oud hout, gevormd door de tijd

ONZE KWALITEIT IS PERFECTIE!